HomeWebshopContact

Webshop » Verzorging » Veel Gestelde Vragen

Veel Gestelde Vragen

Organic
Vegan
Duurzaam
Cruelty vrij
Recycleerbaar

Producten & Ingrediënten

Wat maakt atelier-ca formules opvallen?
Het hart van atelier-ca producten - de actieve ingrediënten - zijn bloemen en kruiden uit de Baltische weiden en bossen.
De natuurlijke omgeving in het Oostzeegebied is uniek omdat de noordelijke zomers veel korter zijn, waardoor bloemen een veel kortere tijd hebben om bijen aan te trekken voor bestuiving. Planten worden gedwongen om hun bloeikracht te concentreren in deze korte bloeitijd. Als gevolg hiervan zijn ze op het moment van de oogst rijk aan de actieve ingrediënten die nodig zijn om te overleven in bittere klimaten.
Wij geloven dat alle huidverzorging en make-up op de planeet goed moet worden gedaan - effectief en toch vriendelijk voor de huid en ons milieu.
atelier-ca combineert de natuur met de wetenschap om baanbrekende producten te creëren die krachtige planten gebruiken om echte resultaten te leveren.
Alle producten voeden zowel de huid als de zintuigen en zijn natuurlijk en biologisch gecertificeerd volgens de internationale COSMOS-standaard van ECOCERT Green life.

Hoe worden producten getest?
De producten doorlopen verschillende testfasen en processen.
Het formuleringsproces begint na het controleren van ingrediënten over het aanbevolen gebruik en de concentratie voor elk ingrediënt. Soms testen we zelfs enkele honderden monsters om te beslissen over de beste formule.
Wij geloven dat schoonheid wreedheidsvrij moet zijn, daarom testen we niet (en zullen we dat ook nooit doen) op dieren. In plaats daarvan wordt elk product getest door vrijwilligers die de reactie van hun huid na het testen delen en hun subjectieve evaluatie geven - beide worden in aanmerking genomen bij het verfijnen van de formule.
Nadat een product is gemaakt, wordt het in een laboratorium getest door verschillende fysische en chemische eigenschappen te meten, stabiliteit en houdbaarheidsdatum te bepalen en normen voor opslag te bestuderen en te definiëren. In overeenstemming met de wet wordt het product getest door een gekwalificeerde chemicus om ervoor te zorgen dat het voldoet aan veiligheids- en consistentietests. We sturen de items ook naar externe laboratoria om ervoor te zorgen dat de gekozen conserveermiddelen goed werken gedurende de geldigheidsperiode.
We controleren ook de fysische en chemische eigenschappen voor elke batch die we produceren om ervoor te zorgen dat het product uit productie consistent is met de goedgekeurde versie van het laboratorium.

Welk percentage natuurlijke en biologische ingrediënten zit er in de product formule?
Dit varieert formule tot formule - zie de product beschrijving voor het meest nauwkeurige antwoord. Maar over het algemeen is in een natuurlijke gecertificeerde formule ten minste 95% van de totale ingrediënten natuurlijk.
Terwijl in een biologisch gecertificeerde formule ten minste 95% van de totale ingrediënten natuurlijk is, is ten minste 10% afkomstig van biologische landbouw en moet 95% van alle plantaardige ingrediënten ook biologisch zijn.
Is atelier-ca verpakking milieuvriendelijk?
Ja - een groot deel van ons ethos is het creëren van milieubewuste producten, daarom zijn onze product verpakkingen recyclebaar en gemaakt van BPA-vrije materialen.

Zijn atelier-ca producten veganistisch?
De meeste atelier-ca producten zijn veganistisch, met uitzondering van bepaalde formules die lanoline en bijenwas bevatten.
Omdat al onze producten ECOCERT-gecertificeerd zijn, worden de lanoline en bijenwas in onze formules op een strikt gereguleerde manier geproduceerd. Van schapenhouderij en bijenteelt tot de manier waarop de ingrediënten worden verkregen, elke stap wordt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat dieren op geen enkele manier worden geschaad.
Is het mogelijk om het exacte percentage van elk ingrediënt in het product te kennen?
We begrijpen dat je nieuwsgierig bent, maar sorry - we maken de exacte formule niet bekend. De volledige ingrediëntenlijsten die we op onze site aanbieden, moeten u een goede weergave van de inhoud geven.

Zijn atelier-ca producten veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap?
Alle atelier-ca producten zijn geformuleerd met schone ingrediënten en gecontroleerd op veiligheid, maar ze zijn niet specifiek getest op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Voor degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven, raden we aan om de ingrediëntenlijst van elk product met een arts te controleren om eventuele zorgen aan te pakken.

Welke allergenen bevatten de producten?
De meest voorkomende allergenen in de producten zijn Limoneen, Linalool, Citral, Citronellol, Geraniol, Eugenol. De ingrediënten van elk product worden duidelijk vermeld op de product pagina, controleer de lijst om potentiële allergenen te identificeren.

Zijn de producten vrij van parabenen/microplastics/siliconen/minerale olie en zijn derivaten?
Ja - U kunt er zeker van zijn dat alle atelier-ca producten vrij zijn van parabenen, minerale oliën, siliconen, PEG, chemische UV-filters, microplastics, synthetische geurstoffen, kunstmatige kleurstoffen en andere twijfelachtige ingrediënten.

Bevatten de producten alcohol?
Niet alle alcoholen zijn gelijk gemaakt en niet alle zijn slecht voor de huid - elk ingrediënt in atelier-ca formules is zorgvuldig geëvalueerd om ervoor te zorgen dat het veilig is om te gebruiken.
Controleer de INCI-ingrediëntenlijst voor elk product om erachter te komen dat het alcohol en / of alcoholderivaten bevat.
De meeste producten hebben echter enkele sporen van alcohol, omdat de meeste plantenextracten (behalve in olieproducten) worden gemaakt met behulp van extractiemethoden op basis van alcohol.
Dus hoewel er misschien geen alcohol- en / of alcoholderivaten worden vermeld in INCI, kunnen we niet beweren dat de producten daadwerkelijk alcoholvrij zijn.

Zijn de producten vrij van sulfaten?
Het enige sulfaat dat we in onze producten gebruiken, is natriumcocosulfaat (SCS), dat is goedgekeurd door de externe certificeringsorganisatie COSMOS. SCS dringt niet door in de opperhuid en is veel minder irriterend dan het vaak gebruikte natriumlaurylsulfaat (SLS).

Bevatten de producten palmolie en/of palmoliederivaten?
We voegen geen palmolie toe aan onze formules als een afzonderlijk ingrediënt, maar palmoliederivaten kunnen deel uitmaken van een ander ingrediënt en zijn aanwezig in de meeste producten (bijvoorbeeld palmitinezuur), hoewel in een zeer lage concentratie.
Alle ingrediënten die palmoliederivaten bevatten zijn RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) gecertificeerd, wat betekent dat plantages worden geteeld met behulp van duurzame methoden.

Zijn de geurstoffen van het product natuurlijk?
Ja – we gebruiken geen synthetische geuren. Al onze geursamenstellingen zijn 100% veganistisch, zorgvuldig samengesteld met behulp van natuurlijke aromatische stoffen, zonder ftalaten of andere synthetische conserveermiddelen.
Wat is Ascorbyl Palmitaat (Vitamine C) in de producten?
Ascorbylpalmitaat is een stabiele, in olie oplosbare vorm van vitamine C. Geformuleerd door ascorbinezuur te combineren met palmitinezuur, wordt het gebruikt in onze producten vanwege zijn antioxiderende eigenschappen.

    Home Webshop Info Contact Mijn account

    Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring
    Powered by EasyWebshop